18 Mayıs 2015 Pazartesi

ETİMEK TATLISI


ETİMEK TATLISI
MALZEMELER:
Alt Katı İçin:
  • 1 paket tuzsuz etimek
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
Ara Katı İçin:
  • 1 kilo süt
  • 2 çay bardağı un
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 50 gram margarin
  • Üst Katı İçin:
  • 1 paket krem şanti
  • 1,5 su bardağı süt
  • Kavrulmuş kırık fındık
YAPILIŞI:
  • Şekeri bir tencereye alıp altını yakalım.
  • Karıştırarak şekeri biraz eritip karamelize edelim.
  • Şeker eriyince altını kapatıp biraz bekleyelim. ( Altını kapatmadan suyu koyarsak yüksek ısıdan dolayı su üzerinize sıçrayabilir.)
  • Tencere ve şeker biraz soğuyunca suyunu ilave edip kısık ateşte donan şekerin çözülmesi için kaynatalım.
  • Büyük dikdörtgen borcama etimekleri dizelim.
  • Şeker tamamen eriyip şerbet olunca etimeklerin üzerine sıcakken dökelim.
  • Bir kenarda şerbetini çekmesini bekletelim.
  • Üzerinin muhallebisi için tencereye sütü, unu ve şekeri koyup kaynatalım.
  • Göz göz olunca altını kapatıp içine vanilya ve margarini ekleyelim ve mikserle 5 dakika çırpalım.
  • Şerbetini çeken etimeklerin üzerine kremayı yayalım.
  • Soğumasını bekleyelim.
  • Krem şantiyi sütle çırpıp üzeri hafif donan kremanın sürelim.
  • Kırdığımız fındıkları krem şantinin üzerine hiç krema gözükmeyecek şekilde yaylım.
  • Bir kaç saat buzdolabında bekletip servis yapalım.
Afiyet olsun....

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder