16 Mayıs 2015 Cumartesi

RESİMLİ EBRUM KEK TARİFİ















RESİMLİ EBRUM KEK TARİFİ

MALZEMELER
  • 3 Yumurta
  • 1 Su bardağı şeker
  • 1 Su bardağı süt
  • 1 Su bardağı sıvı yağ
  • 2 Su bardağı un
  • 1 Paket kabartma tozu
  • 1 Paket vanilya
  • 2 Yemek kaşığı kakao

 
HAZIRLANIŞI
  • Yumurta ile şekerleri beyazlayana kadar çırpın.

  • Sıvı yağ, süt, un, kabartma tozu, vanilyayı ekleyerek önce kıvamını bulana dek çırpıyoruz.
  • Hamuru ikiye ayırıyoruz. Biri beyaz diğeri kakaolu olacak olan hamura kakaoyu ekleyerek bir miktar yeniden çırpıypruz.

  • Yağlanmış olan tepsimizin ortasından başlayarak iki kaşık beyaz, üzerine iki kaşık kakaolu hamurumuzdan üst üste ekleyerek tamamlıyoruz.
 
  • Bir kürdan yardımıyla tepsiye döküğümüz hamurunların ebru şeklini alması için önce ortadan sışarı doğru çiziyoruz. Daha sonra boş kalan kısımları ise dışarından ortaya doğru çiziyoruz.

  • Hazırlanan kek hamuru tepsisini önceden ısıtılmış 175 derece fırına veriyoruz. Pişmiş olduğunu anlamak için kürdan ile teyit ettikten sonra fırından alıyoruz.



  • Soğuyan kekimizi dilimleyerek sunuma hazırlıyoruz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder